Sprak

LINGUA*norEducational Travel and Training Abroad

LINGUA*nor

BLTS Språk & Studier


Norsk representant for internasjonale språkskoler

Språk i praksis


For ferie og fritid


For arbeidsliv og næringsliv

FRANSK       ENGELSK        TYSK          SPANSK


      ITALIENSK      PORTUGISISK 


KINESISK

     

Fremmedspråkseneret Halden

Photo: Communicate -?               Artist: Michael RieuBruk språket                   Lær språket 


Der språket brukesHENVENDELSER                   KONTAKTSKJEMA                CONTACT US                  INQUIRIESÅ lære seg et språk dreier seg om kommunikasjon - om å forstå og bli forstått. Det er i sitt vesen noe som oppstår mellom mennesker - det er nødvendigvis noe sosialt. Språk må læres i sosiale situasjoner. Det er den naturlige måten å tilegne seg levende språk på - ikke bare morsmålet, men også språk nummer to og tre osv.  

Man gjør det som den anerkjente lingvisten Stephen Krashen sier om språklæring og kommunikasjon:


"… language acquisition occurs when language is used for what it is designed for, communication."


Språkopphold i utlandet er basert på nettopp dette - direkte kommunikasjon med fremmedspråket som både middel og mål.

Dette er organisert slik at man skal lære spansk, fransk, tysk etc. både i undervisning og ute i et naturlig språkmiljø. Man får en instruktør som har det aktuelle språket som sitt morsmål. De underviser på sitt eget språk, i internasjonale grupper, og legger stor vekt på muntlig ferdighet med vokabular og grammatikk integrert.


Utenfor selve kurs-situasjonen er det rikelig anledning til å ta språket i bruk -'learning by doing' - også  hjemme hos en vertsfamilie dersom man velger den formen for losji.

Språk og språklæring - mange fordeler:  • Språk er glede - menneskemøter og språkglede


  I det ligger det en fascinasjon over å mestre en ferdighet som gjør det mulig å kommunisere naturlig med mennesker fra andre språksamfunn. Det åpner dører til opplevelser og forståelse av andre kulturer og levemåter - det gjør noe med personlig utvikling og menneskesyn. Et organisert språkopphold i utlandet kan gi mye språkglede i tillegg til internasjonal erfaring og kompetanse.


  • Språk er sunt og godt  - for hjernen


  Å lære seg språk er bra for bedre hjernekapasitet, generelt. Språklæring fremheves ofte som et middel mot kognitiv aldring. Det å drive kognitiv trening - f.eks. med språk - er en aktivitet som blir viktigere med årene. Om man kombinerer det med reise og sosiale opplevelser, kan språkkurs i utlandet være gunstig på mange måter.


  • Språk er noe for alle fra 7+ til 70+


  Alle som er nysgjerrige på andre språk har i dag gode muligheter for å lære seg det man måtte ønske - hjemme i sin egen stue - på kontoret for jobb-formål - som ferie og fritid i en sosial setting med mye praktisk øving og kommunikasjon ved en internasjonal språkskole.

  Det finnes tilpassede tilbud til den som er begynner og den som har et mer avansert nivå i språket – til den som trenger språk i jobb-sammenheng - og til den som synes det kan være artig å dra ut i verden og lære seg språk.


  • Språk er nytte - matnyttig kompetanse


  Et språkkurs i utlandet med dokumentasjon kan vise seg å være et verdifullt pluss på CVen – det kan være en god investering i egen kompetanse. 


  • Språk er karriere - lærer, forsker, oversetter, tolk, konsulent


  For den som ønsker å velge språk og språkvitenskap som karrierevei er det viktig å ha direkte erfaring med engelsk, tysk, fransk, spansk etc. i hverdagen. For det formål er praksis-opphold ute en vesentlig del av grunnlaget for å fullføre et universitetsstudium i språk med godt resultat. Det å oppleve det levende språket er nødvendig for å bli en inspirerende språklærer eller en kompetent språkforsker.

  ERFARINGER


  "Jeg hadde et fint opphold og lærte mye. Hyggelige og flinke forelesere. Var med på en tur til Monaco med guide. Veldig bra. Det sosiale var i form av påmelding utflukter. Noen av utfluktene kolliderte med mine en-til-en timer så det var begrenset hva jeg kunne bli med på.

  Skulle gjerne vært lengre, men jeg hadde kun en uke ferie."


  - Fransk i Nice -  ingeniør (54)

  ..............

  "Kort oppsummert er jeg veldig fornøyd med kurset og innkvarteringen. Lærerne var dyktige syns jeg, og jeg var plassert i en gruppe som passet for mitt nivå. Jeg var langt fra den eneste godt voksne “studenten”.

  Jeg kunne gjerne vært en uke eller to til og lært mer, men det var de to ukene jeg hadde til det i år."


  - Fransk i Montpellier -  spesialsykepleier (54)

  ..............

  "Det var et fantastisk opphold og kurs. Den eldre damen jeg bodde hos var utrolig hyggelig og flink til å lage mat og brydde seg om oss studenter, det kunne ikke vært bedre.

  Franskkurset på skolen var også veldig bra, god lærer, planlagte timer og veldig effektivt, man lærte mye.

  Det var heller ikke noe problem at jeg kunne vært moren til de andre studentene, vi var der for å lære fransk og da betydde ikke alderen noe. Jeg var en del sammen med de andre studentene også.

  Jeg kan anbefale et slikt opplegg for alle, det var utrolig bra og jeg gjør det gjerne igjen hvis jeg får anledning."


  - Fransk i Montpellier -  IKT-konsulent (46)

  ..............  ANDRE  SPRÅK


  RUSSISK       KINESISK     JAPANSK   KOREANSK   


  ARABISK     TYRKISK       GRESK   

  -------------------------


       LATIN        KLASSISK GRESK        ESPERANTO

  PRØVETIME


  Nettbasert språktrening med SKYPE  -  ZOOM


  Begynn med en prøvetime - bruk Kontaktskjema for en avtale:


  KONTAKTSKJEMA

  Lær engelsk med SKYPE
  SKYPE engelskkurs
  Lær språk med ZOOM


  SPRÅK

  ENGELSK

  TYSK 

  FRANSK


  SPRÅK

  SPANSK

  ITALIENSK

  PORTUGISISK


  SPRÅK

  RUSSISK

  GRESK

  TYRKISK


  SPRÅK

  KINESISK

  JAPANSK

  ARABISK

  LINGUA*nor

  Nordic  Company reg. no. NO 982 785 138